Stage aanbod

ECB stage aanbod

Bij Estudiantes Costa Blanca hebben wij veel vacatures voor allemaal mooie en leerzame stages aan de Costa Blanca én de Costa Cálida.
Wij werken al járen samen met veel dezelfde leerbedrijven en hebben goed contact met alle supervisors en begeleiders. In een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons zullen we jou specifiek verder inlichten.
Omdat wij samen werken met wel 30 leerbedrijven met elk een eigen profiel kun je hieronder vinden wat we in het algemeen te bieden hebben qua leerbedrijf en wat je er een beetje van kan verwachten.

Verpleegkundige niveau 4

Over het algemeen gaat het hier over de ziekenhuizen, poliklinieken, privé dag centra en verpleeghuizen bij ons aan de Costa´s. Een verpleegkunde studie in Spanje is universitair, waardoor jij als verpleegkundige je heel veel bezig houdt met de verpleegtechnische handelingen en het medische deel van je toekomstige vak. Waar je ook stage loopt, gemiddeld ga je met 20+ nieuw geleerde handelingen terug naar Nederland. 

JIJ bent bereid om te investeren in de Spaanse taal. Een minimaal behaald B1 niveau is belangrijk om jouw bewoners en collega’s een klein beetje te kunnen begrijpen.  Zeker omdat je hier ook goed je opdrachten kan uitvoeren én bezig mag zijn met je examens is een stevige basis belangrijk voor de kwaliteit van je stage.  

Daarnaast sta je er voor open om in een totaal andere (zorg) cultuur stage te lopen. 

Verzorgende niveau 3

Jij gaat stage lopen bij één van onze verpleeghuizen óf bij een ziekenhuis. De verpleeghuizen zijn in Spanje anders dan dat je in Nederland gewend bent. Kleinschalig wonen bestaat hier (nog) niet en de huizen zijn een mix van PG en somatiek. 


In Spanje is er een duidelijk verschil tussen VZ en VP. Beide hebben hun eigen takenpakket. VZ is meer ADL, VP is meer medisch. Jij zal van beide mogen proeven. Zo loop je mee in zowel het VZ team als in het VP team. 

JIJ bent bereid om te investeren in de Spaanse taal. Een minimaal behaald A2 niveau is belangrijk om jouw bewoners en collega’s een klein beetje te kunnen begrijpen. 

Je staat stevig in je schoenen en je staat er voor open om in een totaal andere (zorg) cultuur stage te lopen. 

Doktersassistent niveau 4

De opleiding ´doktersassistent´ bestaat niet in Spanje, deze functie wordt vervuld door de verpleegkundige. 


Wij hebben maar een paar klinieken in ons bestand waar ze sterk de voorkeur hebben voor stages van 20 weken. De stage bestaat uit het assisteren van de arts bij behandelingen en/of kleine ingrepen en voer je zelfstandig handelingen uit die passen in jouw beroepsprofiel. Daarnaast ontvang je de patiënten, begeleid je de patiënten bij het zorgproces en zorg je voor vervolg afspraken. 

JIJ kunt je goed aanpassen in een klein team. Je weet van aanpakken en hebt de juiste beroepshouding tegenover je collega’s. 

De voertaal is vaak Nederlands en Engels. 

Tandartsassistent niveau 4

Jij loopt stage bij praktijken in veelal de toeristische gebieden waar veel internationale mensen wonen. De voertaal is daarom Engels en je begeleider is de tandarts zelf. 

JIJ spreekt goed Engels maar Spaanse vocabulaire qua een tandartspraktijk is ook belangrijk. 

Maatschappelijke zorg niveau 4

Voor deze opleidingen hebben we maar een paar beperkte mogelijkheden. Denk aan projecten die toevallig lopen, klinieken gericht op het re-integreren na bijvoorbeeld gedwongen opname maar ook klinieken voor jongeren met autisme, gehandicaptenzorg en de ouderen (dagopvang). 

Je mag meelopen in het multi disciplinaire team. Vaak loop je ook mee met de fysio, de logopedist, de psycholoog etc. 

JIJ bent bereid om te investeren in de Spaanse taal. Deze communicatieve stages zijn over het algemeen gericht op de Spanjaard en een minimaal B1 niveau Spaans is belangrijk om goede zorg te verlenen en om veel uit je (leerzame) stage te halen. 

Onderwijsassistent niveau 4 of Pedagogisch medewerker niveau 3 of 4

Dit betreft in alle gevallen de International School. Denk aan privé scholen waar Engels de voertaal is. Aan de Costa werken we samen met een aantal van dit soort privé scholen. De kinderen kunnen er meestal terecht vanaf 2 jaar tot ongeveer 18 jaar en hebben daarna vaak toegang tot prestigieuze universiteiten elders in de wereld. De kinderen zijn vaak meertalig waaronder in elk geval Engels. De voertaal op de scholen is dan ook Engels. 

JIJ spreekt goed en gemakkelijk Engels. Spaans is minder belangrijk. Je ziet er representatief uit en wil je houden aan de dresscode van het leerbedrijf. 

Verpleegkundige – verzorgende
Verpleegkundige – verzorgende
onderwijsassistent
Tandarts
Scroll to Top
Scroll to Top