Campusweek augustus 2020

Deze maand was het weer zover! Het was mogelijk om een Campusweek aan te bieden en gelukkig was er een groepje studenten met interesse.

De combinatie was leuk. Afgestudeerden en verpleegkundigen in opleiding wisselden met elkaar theorie uit en gingen samen aan de slag.

Natuurlijk hebben we er weer volop op los geprikt en gedaan maar daarnaast ook heel veel genoten van de mooie Costa Blanca.

De feedback gaf ons weer een hoop energie. Men gaf duidelijk aan dat ze het gevoel hadden een voorsprong te hebben op hun klasgenoten en afgestudeerden ervaarden het als een prettige opfrisser omdat er soms van ze verwacht wordt, nu ze een diploma hebben, alles te kunnen en te weten. Het staat hoe dan ook weer super goed op hun CV!

Het gaf ons inzicht over hóe ontzettend belangrijk is dat er praktijkervaring wordt opgedaan. In Spanje is er de mogelijkheid om op elkaar te oefenen en dat geeft een realistischer beeld dan op een pop. Ook geeft het de mensen een boost in hun zelfvertrouwen.

Hier ligt de nadruk eerst vooral op de hygiëne en het uitvoeren van het kunstje (na de theorie te hebben afgerond). Daarna wordt er stap voor stap dieper ingegaan op het compleet hebben van je materiaal en het nemen van de juiste stappen. Ik bedoel hier mee te zeggen dat men zich hier minder zenuwachtig hoeft te voelen bij het uitvoeren van de handeling omdat de begeleider er van uit gaat dat je het gewoon kunt. En als het plaatje pas compleet is na 5x, dan is dat maar na 5x.

In Spanje was het tijdens deze week nog code geel maar een paar dagen later werd dit door Nederland op oranje gezet. Ontzettend balen voor ons want we hadden al een volgende week op de agenda gezet en er waren al wat (oud) studenten met interesse.

De sfeer is verder ook niet anders dan de week ervoor en Spanje wordt soms afgeschilderd als een soort levensgevaarlijk land. Balen want het maakt mensen onzeker en angstig. Ja, er zijn veel besmettingen maar de situatie is niet te vergelijken met het voorjaar. Wat de toekomst ons brengt weet helaas niemand maar nog steeds ben ik van mening dat we binnen de genomen maatregelen moeten kijken naar wat er wél kan en dat is echt nog heel veel.

De zomervakantie zit er nu dan ook bijna op. In september gaat Spanje ook weer van start met het ´gewone´ leven. We hopen op veel flexibele en open minded studenten, ouders en scholen die het aandurven een deel van de verantwoordelijkheid bij ons te leggen. Wij zullen studenten dan de beste ervaring ´ever´ bieden. Of het nu voor een Campusproject is of voor een stage…hoe dan ook zal je de opgedane Spanje ervaring nooit meer vergeten!

Scroll to Top
Scroll to Top