Corona Lockdown ECB

DOCENTENREIS, CORONAVIRUS EN LOCKDOWN

DOCENTENREIS, CORONAVIRUS EN LOCKDOWN

Een bijzondere combinatie maar toch is het zo.
Zoals we inmiddels met de hele wereld weten zitten we midden in een mega crisis.
Ook in Nederland en in Spanje worden we hard getroffen.

Het begon allemaal serieus te worden op maandag 9 maart. Dé dag dat er in Alicante 21 docenten zouden arriveren voor een docentenreis. Inmiddels hadden al 7 docenten zich afgemeld vanwege het virus maar was het deze 9 maart nog redelijk stabiel in Alicante.

Prompt de volgende dag ontvingen wij de eerste berichten dat stages misschien gestopt zouden worden in Spanje om verspreiding van virus tegen te gaan. Ook was het de dag waar er werd aangekondigd dat grote groepen niet meer welkom waren op veel plekken en tsja…met al die docenten bij elkaar vielen wij in de prijzen.
Het ene na het andere bedrijf wat wij zouden bezoeken zegden af en de spanning op straat werd met het uur duidelijker.

Op donderdag 12 maart kregen al onze studenten te horen dat hun stages per direct zouden stoppen vanwege de nieuw aangekondigde maatregelen door de Spaanse regering.
Veel ongeloof, verdriet en verbazing volgde en de chaos was al snel compleet.

Vrijdag 13 maart kondigde Spanje de alarmfase aan.
Veel docenten zouden deze dag al vertrekken en de mensen die later zouden vertrekken hebben kunnen omboeken en alsnog naar NL kunnen vliegen.

Onze studenten hebben we vervolgens ook geadviseerd om allemaal terug naar NL te gaan want het werd duidelijk dat de regels hier met het uur aangescherpt werden.

Inmiddels zit iedereen veilig in Nederland bij zijn familie en wij zitten hier in Alicante opgesloten in ons huis.
Voorlopig staat voor iedereen de wereld even stil.
Iedereen veel gezondheid en sterkte gewenst en laten we hopen dat we deze crisis allemaal zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.

Liefs van ons.

Scroll to Top
Scroll to Top