De Campus op de uni van Alicante

Op mezelf laten prikken? NO WAY.

Bij de grote wissel in september en in februari organiseert Estudiantes Costa Blanca een Campus week. Een soort introductieweek maar dan nét een beetje anders ☺

Wanneer je voor jouw stage in Spanje aankomt op het vliegveld van Alicante en de eerste dagen in je nieuwe huisje verblijft, dan voelt alles een beetje nieuw en gek. Het is dan ook allemaal super spannend en uit ervaring weten we dat de nieuw aangekomen groep vol met vragen zit.

Daarom gaan we na een paar dagen als gehele groep richting de Universiteit van Alicante waar we starten met een gezellige dag in Alicante stad. Je leert op een prettige manier de groep kennen, je leert de stad kennen en het is een mooie start van de intensieve dagen op de Campus.

Want na dit uitje met elkaar starten we lessen gericht op jouw aankomende stage in Spanje!

Afgelopen maandag hebben we de groep opgedeeld in twee groepen. Groep 1 startte met Spaanse les en Groep 2 met verpleegtechnische handelingen in ons Estudiantes Skills Lokaal.

Vandaag stond er op het menu: venapunctie en hechtingen verwijderen. Lees: bloed afnemen bij elkaar (op elkaar dus) en hechtingen plaatsen én verwijderen op een varkenspoot.

Zoals elke keer roept iedereen van te voren dat hij of zij écht niet op zichzelf laat prikken. Ook is de mens van nature bang om een ander pijn te doen dus de obstakels van ´voor de lol bij iemand een naald inbrengen´ is ook altijd even een overwinning.

Toch zijn jullie allemaal, stuk voor stuk, hartstikke stoer want jawel …. aan het einde van de les heeft iedereen zichzelf laten gebruiken als proefkonijn en hebben de meeste (afhankelijk van je opleiding) ook bloed afgenomen van de mede collega.

Op dinsdag hebben we een neus/maagsonde ingebracht en hebben we ook flink tijd aan wondzorg besteed.

Neus/maagsonde inbrengen of ingebracht krijgen is absoluut geen pretje. Maar wat een mega adrenaline kick geeft het wanneer je het hebt gedaan of hebt gevoeld wat een zorgvrager voelt! Onder begeleiding van twee fijne verpleegkunde docenten die jou het gevoel geven dat je het kan, is het bij de meeste ook wederom gelukt. Wat een band schept dit altijd onderling. En het gevoel dat je de wereld aankan kun je ook mooi in je zak steken.

Voor de wondzorg gebruiken we échte casussen uit de praktijk. Helaas zie je in Spanje nog veel wonden omdat de preventie nog niet heel optimaal is. Als de wonden er eenmaal zijn zullen ze verzorgd moeten worden maar hoe verzorg je wonden waar je vuisten soms in verdwijnen?

Woensdag stond weer in het teken van naalden en een hoop ge-prik.

Perifeer infuus inbrengen, intramusculair (in de spier) spuiten en subcutaan spuiten. Zweten geblazen maar ook deze handelingen vallen achteraf allemaal 100% mee en gewoon het feit dat je het hebt kunnen oefenen op echte mensen in plaats van een pop geeft een kick en geeft jou uiteindelijk een zelfverzekerd gevoel.

De dagen zijn altijd lang. 8 uur les per dag van ongeveer 10 tot 20 uur. Siësta in de middag met een uitgebreide maaltijd met z´n allen maakt de dag redelijk vol. Maar ná de lessen even ontspannen in Alicante stad met een hapje en een drankje zorgt ervoor dat de band onderling groeit en jullie allemaal trots op jezelf mogen zijn.

Donderdag is het dan tijd om afscheid van elkaar te nemen. Nummers en Insta accounts worden uitgewisseld en binnen een paar dagen tijd heb je dus ongeveer 40 nieuwe contacten opgedaan. Mensen waar je nog geregeld contact mee zal hebben tijdens jouw verblijf in Spanje. Mensen die je af en toe opzoekt en wie weet over 20 jaar nog steeds contact mee hebt, een letterlijke bloedband voor het leven!

Scroll to Top
Scroll to Top