Skiën in Spanje

Huh, wat? Gaan jullie skiën in Spanje? Heb je daar sneeuw dan?

Oh yes oh yes, zeer zeker dat wij lekker gaan skiën in Spanje.

De Sierra Nevada, een prachtig gebied richting het zuiden van Spanje. Sol y Nieve heet het in die regio. Sol van de…jawel…zon. En Nieve betekent sneeuw. Kortom, sneeuw en zon.

Dus zijn wij afgelopen 29 december 2019 met de groep die in Spanje verbleef vertrokken richting de Sierra Nevada. De voorbereidingen waren al dikke pret en het aftellen begon ongeveer van de zomer al. Nu was het eindelijk zo ver en wat hebben we het super leuk gehad!

Bij aankomst hebben we eerst onze koffertjes afgezet bij de appartementen. Daarna meteen door om ons ski materiaal te huren. Gelukkig konden we de zware ski´s en skischoenen achterlaten in een grote kluis en bij gebrek aan wat beters zijn we onze vakantie gaan inluiden op een terrasje in de zon met prachtig uitzicht op de pistes.

De volgende dag zijn we gestart met de ski lessen. De mensen die al konden skiën gingen gezamenlijk gezellig touren en de beginners gingen richting de baby piste om eerst maar eens te leren te blijven staan op de ski´s.

Bewonderenswaardig snel ging dat overigens want einde eerste dag kon iedereen eigenlijk al een simpele piste af. Tof!

De eerste avond zijn we spontaan in een soort ski hut bar beland waar ik vele intelligente teksten rijker ben geworden. ´Adje voor de sfeer´ en ´shirt uit en draaien´ waren de klappers van de avond. Nou ja, avond…een goede après ski vindt in de middag plaats en dus was het uiteindelijk zo dat rond 20 uur de meeste mensen via de rotsen naar boven klommen en er ongeveer 3 uur over hebben gedaan om het appartement te bereiken (werkelijke tijd is rondom een kwartier).

Gelukkig hebben we een groep die wel wat kan hebben en de volgende ochtend kwam iedereen rond 7 uur weer in de benen.

Ook deze dag geskied maar nu geen après ski maar een siësta. Muy importante op oudejaarsavond. Jawel, deze avond was het zo ver…2020 is coming!

Na een gezellige avond met drankjes en hapjes is de groep de hort op geweest om 2020 in te luiden maar ook nu weer hetzelfde, de volgende ochtend stond iedereen weer vroeg paraat.

Laatste dag skiën alweer en aangezien iedereen het nu redelijk kon was het zonde om deze dag te laten schieten.

Om het af te leren nog een kleine après ski in de ski hut waarna we de reis gezellig hebben afgesloten met een diner waarna iedereen redelijk op tijd zijn bed in dook.

Bedankt voor de gezelligheid, het was weer een recuerdo para siempre.

Scroll to Top
Scroll to Top