Studiereis Zorg en Welzijn Alicante stad

Wat hebben we een bijzondere studiereis achter de rug! Niet alleen voor een stage kun je naar Spanje komen maar sommige scholen bieden hun studenten ook een korte ervaring voor het leven aan.

Het MBO Rijnland kwam vorig jaar met het idee. Nina, destijds 3e jaars verpleegkundige, liep toen bij ons stage. Nina kwam zo ontzettend enthousiast terug uit Spanje dat zij vond dat haar klas echt moest proeven hoe gaaf het is om stage te lopen in Spanje.

Een half jaar ná haar stage zijn ze toen als klas naar Alicante gekomen en hebben we er een paar leuke dagen van gemaakt met elkaar. De school besloot toen dat de studiereis elk jaar herhaald moet worden.

Dit jaar wilden we het gezamenlijk wel een beetje anders. We besloten met de klas die deze kant op zou komen om er een thema aan te hangen. De studiereis meer sociaal te maken en meer gericht op het ook daadwerkelijk wat kunnen betekenen voor de mensen hier in Spanje.

Naast alle uitleg over de gezondheidszorg hebben we ook een skills les gevolgd op de Campus van de Universiteit van Alicante en zijn we bij het Rode Kruis rondgeleid en hebben we uitleg gekregen over hun projecten en hoe zij werken (zij zijn veel meer geïntegreerd in het dagelijkse leven dan in Nederland). Daarnaast zijn we op bezoek geweest bij verschillende leerbedrijven en hebben veel van onze studenten een presentatie gegeven over hun ervaringen in Spanje.

Het mooiste was de themaochtend in Alicante.

De groep uit Nederland had een ´Hollandse Ochtend´ georganiseerd voor een heel verpleeghuis. Zowel voor somatiek als voor pg hadden zij activiteiten bedacht en georganiseerd.

Wat een mooie ervaring! De klas zo gek als een deur gingen lekker staan zingen, dansen, koekjes eten met de bewoners, Spaanse bingo houden en voerden ze allerlei gym activiteiten uit.

Alle bewoners deden mee en de één straalde nog meer dan de ander. De klas uit Nederland heeft daadwerkelijk gezorgd voor een prachtige ochtend voor deze mensen die over het algemeen zeer eenzaam zijn. De klas werd veelvuldig bedankt, kregen kusjes, knuffeltjes en her en der werd er een traantje gelaten van blijdschap. Wauw!

Uiteraard was er ook nog tijd voor wat zon en palmbomen. Uurtje strand, een duik in het zwembad, lekker lunchen en uiteraard onze spectaculaire Jeepsafari.

Dank jullie wel mensen, dit was een onvergetelijke studiereis en wat hebben we er allemaal 100% van genoten!

Scroll to Top
Scroll to Top