Zorg en welzijn studenten ontmoeten in Nederland

Zo eens in de zoveel tijd vlieg ik naar Nederland. Ik bedoel, zelf wonen wij hier in Alicante maar onze studenten wonen in Nederland.

Een stage in het buitenland is niet zomaar iets en ik kan me altijd goed voorstellen dat je als student maar ook als ouders van de student graag wilt weten waar je aan toe bent, waar je komt stage te lopen, wie Estudiantes Costa Blanca is en wat wij allemaal voor je doen.

Ik vind het altijd ontzettend leuk om naar Nederland te gaan omdat we daar onze toekomstige studenten ontmoeten die binnenkort bij ons een fantastische zorg stage tegemoet gaan.

Het is nu pas oktober maar de groep stagiaires voor Spanje februari 2020 is al voor 90% bekend.

In Nederland heb ik afgelopen week een groot deel van onze samenwerkende scholen bezocht, nieuwe contactpersonen ontmoet, studenten geïnformeerd over hun stage en gewoon weer met een hele hoop mensen gezellig bij gekletst over de veranderingen in schoolland en in zorgland.

Ook hadden we weer leuke gadgets laten maken en bij iedereen een goed gevuld tasje achter gelaten met allemaal handige zorg en stagecadeautjes.

Wat deze keer voor het eerst een beetje anders was is dat ik gastlessen heb gegeven. Lessen ´loopbaan en burgerschap´ en samen met de studenten heb ik gekeken naar de verschillen zorg en welzijn Nederland versus Spanje. Maar ook de opleiding verzorging en verpleging hebben we samen goed uitgeplozen en daardoor kwamen we gelukkig tot de conclusie dat een zorg stage lopen in Spanje ontzettend leuk en leerzaam is. Werken in Spanje als een verpleegkundige is een ander verhaal. Ze zijn hier allemaal erg hoog opgeleid maar eer je hier als verpleegkundige een vaste baan hebt ben je heel veel jaren verder. Daarnaast zijn de lonen laag en is veel gewoon anders geregeld dan in Nederland.

Het nadeel van Nederland is en blijft helaas toch altijd het weer. Het heeft alle dagen geregend, het waaide flink en ik heb het goed koud gehad.

Ik leer kennelijk ook enorm langzaam want wederom had ik weer geen jas mee genomen met het idee dat ik toch alleen maar in de auto zou zitten en op de scholen binnen de afspraken zou hebben. Die dikke jas ligt bij ons in Spanje nog in de kelder en eigenwijs dat ik ben had ik dus niet de moeite genomen hem mee te nemen. Stom.

Ik vind het altijd bijzonder dat twee uur vliegen zo veel verschil met zich mee brengt. In Alicante stapte ik het vliegtuig uit en meteen voelde ik weer de aangename warmte terwijl het al avond was. Lekker en ik beloof de zon dat ik niet meer zal klagen.

Ik kijk dus terug op een goede week in Nederland. Bedankt allemaal voor het hartelijke ontvangst, jullie enthousiasme over de stage in Spanje en jullie vertrouwen in ons om dit mooie avontuur van je leven aan te gaan. Tot heel snel in Alicante!

Scroll to Top
Scroll to Top